ראשי » כתבות צילום

חמישים טיפים קצרים לצילום טוב יותר

תגובה אחת

  1. הכירו את תכונות הסרט או החיישן. אם אתם מצלמים במצלמה דיגיטלית, דאגו לא "לשרוף" את האזורים הבהירים בתמונה. אזורים אשר הגיעו לרוויה יהיו לבנים לחלוטין בתמונה ולא תוכל לקבל מהם שום פרטים. מה שהיה שם, יאבד בתמונה. אם אתם מצלמים בנגטיב, עדיף לתת לו מעט חשיפת יתר מאשר להסתכן בחשיפת חסר. הצבעים והפרטים באזורי הצל ייראו טוב יותר והאזורים הבהירים עדיין יהיו בשליטה שלכם.
  2. רכשו לכם פילטרים 85B ו-80A בשביל העדשה שאתם משתמשים בה הכי הרבה. לאלו מכם המצלמים בנגטיב הם יאפשרו לכם לצלם עם סרטי טונגסטן באור יום ובסרטי אור יום בתאורת טונגסטן, כמובן ללא הסטיה הצבעונית. לאלו מכם המצלמים במצלמה דיגיטלית הפילטרים יאפשרו לכם "לחמם" או "לקרר" טיפה את התמונות שלכם ללא צורך במשחקים עם ה-White Balance. שימושי במיוחד לאלו שלא יכולים לשלוט על הטמפ' צבע בצורה מדויקת במצלמה הדיגיטלית. מצלמים הרבה תחת תאורת פלורוסנט? תרצו אולי לרכוש גם פילטר FL-D.
  3. הכניסו חיים לתמונות שלכם. השתמשו בפילטר Sunrise או Sunset והשתמשו בהם בצהרי היום, והפכו כל תנאי תאורה למענינים יותר. מצלמים בדיגיטלי? שנו את הערך של ה-White Balance לערך "מוטעה" בכוונה כדי לקבל אפקט דומה. לקבלת תמונות "חמות" יותר בחרו בטמפ' צבע הגבוהה מזו הקיימת ולהיפך.
  4. קנו כרטיס אפור 18%. שימושי מאוד לקביעת Custom White Balance, למדידת חשיפה כאשר עובדים במצב Spot, לתיקוני צבע שלאחר מכן או לקביעת נקודת עוגן בהדפסות מנגטיב.
  5. החזיקו איתכם בקבוק קטן של כהל. לא בשביל לשתות, אלא בשביל לנקות דברים. הכהל יעשה עבודה מצוינת עם פילטרים, עדשות, כוונות וגוף המצלמה. אל תשתמשו בו על מסכי ה-LCD.
  6. רכשו כוונת נפרדת למצלמה שלכם המתחברת לנעל של המבזק. למה? בשביל כל אותם צילומי Panning. הכוונת תאפשר לכם לצפות בנושא שלכם גם בזמן הצילום ללא איבוד קשר העין ובכך להשיג תמונות טובות יותר. כוונות כאלה לא צריכות להיות מאוד מדויקות או יקרות, העיקר שתראו את הנושא שלכם בצורה הקרובה למה שהעדשה שלכם רואה.
  7. הסתובבו עם מבזק ישן ולא יקר עם Slave Trigger. השתמשו בו בצילומי פורטרטים מאחורי הנושא שלכם לקבלת Rim Light ולהפרדת הנושא מהרקע או להעלמת הצללים. ה-Trigger יעבוד עם כל סוגי המבזקים המתחברים למצלמה שלכם.
  8. בדקו את המקום. השתמשו במצלמה קטנה וקומפקטית לסיור מקדים של המקום. צלמו תמונות ברזולוציה נמוכה של רקעים אפשריים וחזרו אליהם כאשר התאורה ממש טובה. קצת עבודת הכנה תעשה הבדל משמעותי בתמונות שלכם.
  9. הנושא שלכם מרכיב משקפיים והוא לא רוצה להוריד אותם, אבל אתם מצלמים עם מבזק ומקבלים החזרים לא נעימים? בקשו ממנו להוריד מעט את המבט או להרים אותו. חשבו על זווית פגיעה=זווית החזרה ונסו לעמוד במקום שבו ההחזר של המבזק לא יחזור למצלמה. לא עזר? הורידו את העדשות של המשקפיים. פתחו את הברגים הקטנים ואח"כ החזירו אותם. לא לנסות על אנשים שגם ככה לא מחבבים אתכם…
  10. תמיד תסתובבו עם חצובת מיני. לעולם אין לדעת מתי תזדקקו לה. לפעמים חצובת מיני יכולה להיות ההבדל בין אפשרות לצלם ובין חזרה הביתה בלי תמונה. שימושי מאוד גם לצילומים שבהם תרצו להופיע בעצמכם.
  11. מקמו אנשים עם עור כהה מקדימה בצילומים קבוצתיים עם מבזק ואת האנשים עם עור בהיר יותר, מאחור. עוצמת המבזק נופלת בריבוע המרחק לכן תרצו את האנשים עם העור הכהה יותר מקדימה. כך תשיגו יותר פרטים, ניגוד קטן יותר והדפסות טובות יותר.
  12. יש לכם LCD מפרקי? אל תשכחו לצלם מגובה הבטן. תקבלו כך פרספקטיבה אחרת וזווית מענינת על הנושאים שלכם. שלא נדבר על זה שזו דרך מצוינת לצלם בחשאי.
  13. השתמשו ב-White Balance כדי לדמות אפקט של פילטרים צבעוניים. רוצים שיום מעונן יראה עוד יותר קר? קבעו את ה-White Balance עבור תאורת טונגסטן. רוצים תמונה צהובה יותר, קחו Custom White Balance ממשהו כחול. מגוון האפשרויות אינסופי.
  14. פשוט צלמו. בלי קשר למצלמה שיש לכם כרגע, רכשו מצלמה שלא מאפשרת לכם להשאירה בבית והסתובבו איתה תמיד בכיס. דאגו שיהיה לכם מספיק מקום בזכרון. אם אתם מצלמים בפילם, קחו מצלמת Point&Shoot ושימו בתוכה סרט מהיר.
  15. תמיד צלמו לפחות שלושה צילומים של קבוצות. צילום ראשון, צילום שני למקרה שמישהו עצם עיניים וצילום שלישי אחרי שאתם אומרים "תודה" ומשחררים את הקבוצה. אנשים ימשיכו לעסוק בשלהם ואתם תקבלו תמונה אותנטית יותר.
  16. שמרו על המצלמה בהיכון. לעולם אין לדעת מתי תקפוץ ההזדמנות הבאה לצלם משהו טוב וחבל לפספס הזדמנויות שנקרות בדרככם. הרבה מצלמות פשוטות מצוידות במצב Snap המאפשר צילום מהיר. אם אין לכם מצב כזה במצלמה, לפחות דאגו שהיא תהיה במצב אוטומטי מבחינת החשיפה. אם אתם משתמשים ב-SLR השתמשו בעדשה מעט רחבת זווית, בצמצם יחסית סגור שייתן לכם עומק שדה גדול ואת המיקוד העבירו למצב ידני או למיקוד אוטומטי במצב שבו המצלמה תצלם מיד עם הלחיצה עד הסוף.
  17. קחו איתכם פלס קטן. אפילו אם יש לכם Grid בתוך הכוונת לא תוכלו להיות בטוחים במאה אחוז שהמצלמה שלכם ישרה. עם פלס, אין דאגות, מצוין למדייקים בינינו או כאלה שמצלמים ארכיטקטורה, מבנים, נופים או סתם רוצים את קו האופק ישר לחלוטין. את הפלס רצוי להניח על גבי הנעל של המבזק.
  18. השתמשו בנקודה ההיפר פוקאלית של העדשה שלכם. למה זה טוב? זה טוב לצילומי נוף כאשר אתם רוצים עומק שדה גדול ככל האפשר או סתם לצילומי רחוב שבהם אין לכם זמן למקד. אין לכם סקאלת מרחקים ועומק שדה על העדשה? מקדו לשליש המרחק מהעצם הרחוק ביותר בפריים שתרצו שיתקבל חד בצילום.
  19. השיגו לכם Focusing Rail. הם מאוד שימושיים בצילומי מאקרו בלי קשר לעדשה שבה אתם משתמשים. ה-Focusing Rails מייצבים את פעולת המיקוד ובעיקר הופכים אותה להרבה יותר מדויקת.
  20. מנעו עיניים אדומות. השתמשו בכמה שכבות (שתיים או שלוש) של סרט דביק שקוף על ראש המבזק מקדימה. דאגו לא לכסות את כל שטח ההבזקה של המבזק אלא רק את האמצע. אמצעי פשוט זה יכול למנוע עיניים אדומות בהרבה מקרים והוא לא יצור בעיה עם פעולת המיקוד האוטומטי של המצלמה שלכם או עם מדידת ה-TTL.
  21. הפכו את עצמכם לחצובה אנושית. יציבות היא שם המשחק כאן. עמדו כאשר רגליכם מפוסקות קלות בשביל היציבות. החזיקו את המצלמה בשתי הידיים כאשר יד שמאל תומכת בעדשה מלמטה. אם אתם משתמשים במצלמה פשוטה, יד שמאל מחזיקה את המצלמה בצדה השני. השתדלו להצמיד את המרפקים עד כמה שאפשר לגוף שלכם תוך כדי שאתם דואגים שהתנוחה נוחה לכם. סחטו את כפתור החשיפה בעדינות ואל תלחצו עליו בבת אחת. עצרו את הנשימה או נשמו לאט בזמן הצילום. תאמינו לנו זה פותר הרבה בעיות.
  22. בשביל פורטרטים טובים יותר, הורידו מעט את הסנטר של המצולמים שלכם כדי להפוך את העיניים לגדולות יותר בצילום או שלחלופין תוכלו להטות את המצלמה מעט כלפי מטה. צעד זה גם מפחית את ההשתקפויות מהמשקפיים. תזכרו לא להיות הרבה מעל המצולמים שלכם כי זה יקטין אותם וישם אתכם ובעצם את הצופה בתחושת עליונות על המצולם.
  23. אם אין ברירה ואתם חייבים לצלם מול מראה או משטח מחזיר אור אחר דאגו לפחות: 1) לצלם בזווית אל המראה; 2) להתכופף כדי שהגוף והראש של המצולמים שלכם יסתירו את ההחזר של המבזק מהמראה; 3) הצמידו את האנשים (אם אתם מצלמים קבוצה) קרוב יותר אחד לשני כדי להימנע ממרווחים ביניהם; 4) הקפיצו את המבזק בזווית כזאת שההחזר שלו לא יחזור לתוך העדשה. תוכלו להקפיץ את המבזק גם מהקיר וגם מהתקרה.
  24. עשו לכם פריימים להשוואה. צלמו נושאים מאוד נפוצים בצילומים שלכם בחשיפות שונות וכתבו אותם. כך, כאשר תצלמו שוב פעם ותרצו שהקיר למשל יתקבל בדיוק כמו בתמונה שכבר צילמתם בעבר, תוכלו לדעת בדיוק כמה צריך לחשוף את התמונה.
  25. כאשר אתם מצלמים שמיים או נושאים ובהם יש נוכחות גדולה של שמיים הימנעו מלצלם בשני הצמצמים הראשונים של העדשה כדי להימנע מירידה בכמות האור בקצוות הפריים, מה שנקרא Light Falloff. אותו דבר תקף לגבי שני הצמצמים האחרונים. הימנעו משימוש בהם כדי להימנע מקבלת תמונות עם Ghost.
  26. קנו רפלקטור. לא רק בשביל להשלים תאורה אלא גם כדי לחסום אותה. השתמשו בצד השחור של הרפלקטור כדי למנוע מקרני שמש ישירות להיכנס לתוך העדשה, כדי להפחית את ההחזרים ממשטחים מבריקים או כדי להסתיר את אור השמש וליצור צל. לא רוצים לקנות רפלקטור? קנו שני בריסטולים קשיחים – אחד לבן ואחד שחור. הם יעשו עבודה סבירה.
  27. אין לכם רעיונות מה לצלם? זה הזמן לקנות ספר צילום. לא עוד מדריך אלא ספר צילומים של צלם כלשהו. מבחר הספרים בארץ נמוך לכן אנחנו ממליצים על Amazon בשביל קניית הספרים שלכם. אתם לא הולכים להעתיק את הצילומים הקיימים אלא לספוג רעיונות. לא בא לכם להוציא כסף על ספר? בשביל זה יש אינטרנט. התחילו מהקישורים המתפרסמים מדי יום בבלוג שלנו והמשיכו משם הלאה.
  28. החצובה לא ממש יציבה? הוסיפו יציבות בעצמכם. תלו על החצובה את תיק הצילום שלכם או סתם תיק כבד אחר או החזיקו במוט המרכזי עם יד שמאל ולחצו למטה בזמן הצילום. ככה תוסיפו יציבות נוספת לצילומים שלכם.
  29. צלמו מקרוב. מרחק הראיה החדה הוא כ-25 ס"מ אצל אדם בוגר ממוצע. כל מה שנצלם ממרחק קטן מזה או יותר נכון, כל דבר אשר יתקבל בגודל ופרספקטיבה שאיננו רגילים, יהיה מעניין מבחינתנו. רכשו עדשת מאקרו לצורך צילומים כאלה או השתמשו בטבעות מקרבות. אלו המצלמים במצלמות דיגיטליות פשוטות סביר להניח שכבר יכולים ליהנות מיכולות מאקרו מרשימות ללא תוספת ציוד.
  30. קראו את המדריך. כן, אנחנו יודעים. בכל זאת, קראו את המדריך! אחרי שקראתם את היסודות קראו את החלקים החשובים עוד פעם עם המצלמה ביד. סמנו את העמודים החשובים לכם במיוחד. לא תאמינו כמה דברים אתם מפספסים.
  31. צלמו צילומי חטף. אל תפחדו לצאת אל הרחוב ולצלם כל מי שעומד בדרככם. השתמשו בעדשה רחבה והתקרבו אל הנושאים שלכם. היכנסו לתוך קהל של אנשים ועשו כמה צילומים. רוצים לקבל השראה? עשו חיפוש על Garry Winogrand ב-Google או Henri Cartier Bresson, או אולי Alex Webb, Martin Parr ואולי תרצו גם להסתכל על העבודות של Jeff Mermelstein, Lee Friedlander, Josef Koudelka ועוד רבים וטובים.
  32. הסתכלו על עצמכם במראה מחזיקים את המצלמה. למה? לא, לא מדובר כאן באגו-טריפ אלא בשיעור חשוב מאוד. אולי תגלו שאופן החזקה של המצלמה שלכם גורם לחסימה חלקית של המבזק? אולי אתם מכסים חלק מהעדשה? אולי אתם מטילים צל על הכוונת שלכם? הדברים הללו צפויים לקרות במיוחד אם אתם משתמשים במצלמה פשוטה וקטנה.
  33. תבדקו האם החצובה שלכם יציבה. קנו עט לייזר והדביקו אותו בצורה יציבה לחצובה שלכם. עכשיו, צלמו את הקיר שעליו מסמן הלייזר שלכם ונסו מהירויות סגר שונות. קיבלתם מריחה במקום נקודה? החצובה שלכם לא מספיק יציבה!
  34. לא חייבים לצלם אנשים מקדימה. בדקו זווית אחרות. לפעמים דווקא צילום מהצד או צילום מאחור יטיבו עם המצולם. בדקו מיקומים שונים של הדמות בתוך הפריים וגדלים שונים ביחס לדברים אחרים המופיעים בתמונה.
  35. כאשר אתם מצלמים פורטרטים, אל תהיו נעולים על עמדה אחת או זווית אחת. צלמו גם גוף מלא וגם רק חלקים מהגוף. לפעמים הסיפור מסתתר בפרטים הקטנים. באותה הזדמנות נסו תאורות שונות.
  36. כאשר אתם מצלמים צילומים קבוצתיים, אל תעמידו את כולם. תנו לחלק לשבת, לחלק להשתרע על הדשא ואת החלק האחר תעמידו. בדקו מיקומים שונים של הדמויות. לפעמים תרצו את ראשי המשפחה באמצע ולפעמים תרצו אותם בצדדים. הכל תלוי במה אתם מנסים להעביר.
  37. הדפיסו תמונות גם בשחור-לבן. בשחור-לבן לא שמים לב לעיניים אדומות, לאדמומיות בעור ובכלל הצילומים נוטים להיות יותר מחמיאים. החברים שלכם יאהבו את הצילומים.
  38. אל תשכחו לצלם גם בצורה אנכית. אחרי צילום אופקי צלמו מיד אחד אנכי ולהיפך. אתם תופתעו לגלות כמה פעמים השני טוב יותר מהראשון! גם אם לא תאהבו את הגירסא השניה, עדין תלמדו אילו נושאים מצטלמים טוב בצורה אנכית ואילו לא.
  39. הקפיצו את המבזק בכל הזדמנות שיש לכם. מבזק מוקפץ נותן תאורה מפוזרת ורכה יותר. תוכלו להקפיצו מהתקרה או מהקיר. הקפצה ממשטחים מחזירי אור במיוחד כמו מראות למשל לא ממש אפקטיבית לריכוך האור.
  40. התקרבו לנושא שלכם. דבר נפוץ שצלמים מתחילים עושים הוא צילום של העצמים ממרחק גדול מדי המשאיר יותר מדי שטח ריק שלא מתרחש בו כלום. שטחים כאלה נוטים להחליש את התמונה מאחר והם לא תורמים לתוכנה ולא להעברת המסר. אם תתבוננו בתמונות רבות של צלמים שונים אתם תשימו לב כי הרבה מאוד מהצילומים כוללים כמעט אך ורק את הנושא המצולם ותו לא. יתרה מזאת, אם תתבוננו בצילומי הדיוקן המופיעים בירחוני האופנה למשל, תשימו לב לכך שלעיתים אפילו חלק מראשו של האדם חתוך. דבר זה גורם לנו להתרכז בחלקים בפנים שהצלם רצה שנתרכז בהם.
  41. צלמו בלילה. עשו חשיפות ארוכות והתבוננו מה קורה לעצמים בתוך התמונה. צלמו מכוניות נוסעות לקבלת אפקט מרהיב. שלטו בטכניקה ופתאום גם הלילה יהפוך לזמן צילום טוב.
  42. איזה מבזק יש לכם? אולי יש לו אפשרות לסנכרון אחורי? אל תשכחו להחזיק את המצלמה בצורה יציבה.
  43. גם בלי פוטושופ אתם יכולים לעזור לאנשים להיראות טוב יותר. בצילומים קבוצתיים מקמו את האנשים היותר גדולים באמצע היכן שייראו רזים יותר בגלל הסמיכות של האנשים האחרים ואת האנשים הרזים יותר מקמו בקצוות הפריים היכן שעיוותים קלים של העדשה יגרמו להם להיראות מעט יותר שמנים.
  44. אל תצלמו רק נוף עם עדשות רחבות. אחד היתרונות הבולטים של העדשות הרחבות היא היכולת שלהן להדגיש את העצמים הקרובים אליהן. התקרבו מאוד אל הנושא שלכם ובכך תגדילו אותו משמעותית ביחס לסביבה שלו ובעצם תדגישו אותו.
  45. למדו להשתמש בצורה בסיסית בתוכנות לעריכת תמונות. למדו להסיר עיניים אדומות, לתקן בעיות חשיפה וניגודיות, לעשות חיתוכים יצירתיים או סתם להוסיף משהו נוסף לתמונות שלכם. בתור התחלה תוכלו להשתמש בתוכנות מאוד פשוטות וקלות ללימוד. אנחנו ממליצים על ה-IrfanView או ה-Picasa של Google החופשיות להורדה.
  46. אל תוותרו על השימוש באור הקיים בצילומי פנים. תאורת חלון היא אחת התאורות היפות והנעימות ביותר. נסו לצלם את הפורטרטים שלכם ליד חלון גדול או בקרבתו תוך כדי שימוש באור קיים בלבד. השתמשו בצמצם הכי פתוח שיש לכם ואם יש צורך בכך, גם ב-ISO גבוה. אל תפחדו לחרוג מהקריאה של מד האור לכיוון חשיפת היתר אפילו בשני צמצמים! זה כמובן, ישתנה בהתאם לתנאי התאורה הקיימים.
  47. נסו אפשרויות הדפסה שונות. נסו להדפיס את התמונה עם שוליים לבנים או עם מסגרת שחורה. נסו סוגי נייר שונים. הרבה אנשים מוותרים על הדפסה על נייר מבריק למרות שנייר מבריק מחזיר יותר מכמות האור הפוגעת בו ובכך הופך את התמונות ל"חיות" יותר מאשר הדפסה על נייר מט.
  48. עשו לכם הרגל לבקר פעם בכמה חודשים במוזיאון או בגלריה. הסתכלו על עבודות של צלמים אחרים. אף אחד לא למד להלחין מוסיקה מבלי שהקשיב לה קודם. כך, גם אף אחד לא למד צילום מבלי שנחשף לעבודות של אחרים.
  49. אל תהיו מקובעים לצורת צילום אחת. נסו לצלם מלמעלה, מלמטה. בצילומי אקשן, למשל ריקודים, הושיטו יד וצלמו את ההתרחשות מנקודת מבט נמוכה בתוך הרגליים של הרוקדים! צילומים פרועים מובטחים לכם.
  50. בצילומי לילה השתמשו במיקוד ידני. למיקוד האוטומטי יכולות להיות בעיות התמקדות לכן עדיף שתמקדו באופן ידני. למדו להעריך מרחקים ולמקד לפי מרחק.

התוכן נכתב בשיתוף פעולה עם ListsofScholarships.com – אחד מאתרי המלגות הפופולרי ביותר בארה"ב.

רוצים לתרום טיפים משלכם? השתמשו באפשרות התגובות לכתבה.

diggdelicious-buttonstumbleuponTechnoratiFacebookNewsvineRedditYahoo

תגובה אחת »

  • עמוס

    שלום,
    תודה , יופי של טיפים, מי ייתן ותרבו לפרסם כתבות כאלה
    בברכה ובתודה עמוס קרי-זה

השאר את תגובתך!

השאר תגובתך למטה, או קשר אל הכתבה מהאתר שלך. באפשרותך גם לעקוב אחרי התגובות באמצעות RSS.

התנהג יפה. שמור על שפה נאותה. הגב בצורה ענינית. בלי ספאם.

באפשרותך להשתמש בתגים הבאים:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>