Bien-U Bae
נכתב על ידי: אלעד יערי
Bien-U Bae הוא צלם דרום קוריאני עכשווי החי ועובד בדרום קוריאה. Bien-U Bae נולד בעיר Yosu בשנת 1950 מאז הוא השלים תואר ראשון (BFA) ותואר שני (MFA) באוניברסיטת הונג קונג. כיום הוא מתפקד כפרופסור במחלקה לצילום של בית הספר לאומנות, סיאול. עבודותיו של Bae עוסקות בעיקר במוטיבים מן הטבע. כמו מים (seascapes), שמיים (skyscapes) והרים. בכתבה זו אתייחס לגוף עבודות אחד שלו אשר נקרא Sonamu. משמעות המילה Sonamu היא עץ אורן.
במשך 18 שנה, מצלם Bae את יערות עצי האורן של מדינתו אשר נפרשים על פני 65% מפני השטח שלה. צילומיו של Bae הם בעלי מבע צילומי המשקף את מבטו על הטבע בכלל ועל עצי האורן (שהם חלק בלתי נפרד בתרבות הקוראינית) בפרט. Bae מייצר מבע מֶדִיטָטִיבִי בטבע. כאשר בוחנים את הטבע (האמיתי) ניתן לראות שמתקיים בו כאוס מסויים. כל האלמנטים המרכיבים אותו (עצים, צמחים וכו') מתקיימים באופן אקראי. בצילומיו ובמבע הצילומי שלו, מנסה Bae לייצר איזשהו סדר חדש, איזשהי אידיאה.
בצילומיו, Bae אינו מנסה לתעד את המציאות. הוא אינו מנסה לייצר דימוי נאמן למקור – עצי האורן, אלא את המהות והנשמה של האובייקט אותו הוא מצלם. המבע הצילומי שלו מאפשר לנו, הצופים, כמעט לגעת ולחוש את הסצנה. את הכניסה לחורש עצי האורן. בנוסף, ישנה תחושה כאילו עצי האורן הופכים להיות יצורים חיים אשר מתגודדים במרחב אחד תוך חיפוש אחר מקור האור כלפי מעלה.
Bae מודע לערך ולמשמעות של עצי האורן בתרבות הקוריאנית. כמו שפריחת הדובדבן היא סמל ליפן, כך עצי האורן הם סמל לצדק, יופי ונשגבות לעם הקוריאני.
For the Korean people, pines are foundations for their soul
Bien-U Bae
בשביל Bae הצורה וקווי המתאר של עצי האורן מייצרים דימוי של רוחניות מוחלטת. בעוד שהקוים הישרים שלהם מדמים את הדרת הכבוד, הפסקנות וההפרדה של העם הקוריאני, העקמומיות שלהם מייצגת את המאבק של העם הקוריאני בעברו הסוער ורבוי האלימות.
צילומיו של Bae מתכתבים באופן מובהק עם קליגרפיה או ציור דיו אוריינטלי אך גם עם הרומנטיסיזם במובן של הרגש והדמיון שהם מייצרים. Bien-U Bae הושפע רבות משני צלמים. האחד, Edward Weston אשר גרם ל-Bae לראות את הטבע באופן אחר ממה שהוא היה רגיל. והשני הוא הצלם Làszló Moholy-Nagy, אשר ממנו למד על מושג האור ומה ניתן להשיג ממנו.